ANADOLU ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

anadolu eskisehir meslek yuksekokulu yorum
AraNerede arasın
 
 

ANADOLU ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

naz
naz
Eklenme Tarihi:2007-08-28
GENEL BİLGİ
Aşçılık programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve bunun yanında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık, 30 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, zorunlu olan her dersi almak ve geçmek zorundadır. Aynı zamanda öğrencilerin mezun olabilmek için, en az 2.00 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur.
AMAÇ
Aşçılık Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman yetiştirmektir. Programın diğer amacı, yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaçlarına göre, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine mesleki eğitim konusunda yardımcı olmaktır. 2002-2003 öğretim yılında eğitim faaliyetine geçen programda, iki yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen, Türk mutfağı ile farklı mutfaklar hakkında yeterli bilgiye sahip, girişimci kişilik özellikleri olan Meslek Elemanı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilere sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulama dersleri de verilmektedir.
SUNULAN OLANAKLAR
Yüksekokulumuzda iki adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrenciler, tamamı internet erişimine sahip bilgisayarları diledikleri zamanlarda kullanabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler Üniversitemizin lisanslarını satın aldığı Word, Excell, SPSS, E-views gibi programları da bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlar aracılığı ile kullanabilirler. Kampüsümüzde haftada 90 saat hizmet veren Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi bulunmaktadır. Açık olma süresi açısından Türkiye'de üniversite kütüphaneleri arasında ikinci sırada yer alan kütüphanemiz 12 bin metrekareyi aşan kullanım alanına sahip olup 25 adet çalışma odasının yanı sıra 10 adet okuma ve çalışma salonuna sahiptir. İki ayrı sergi salonunun da yer aldığı kütüphane 700 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Her yıl en az 10.000 kitabın kazandırıldığı kütüphanemizin kitap sayısı 150 bini geçmiştir. Kaynakların çoğu Türkçe ve İngilizcedir. İnternet üzerinden erişilen veri tabanları sayesinde öğrenciler ve öğretim üyeleri internetteki bilgi kaynaklarına rahatça ulaşabilmektedirler. Kütüphaneden, Üniversitedeki herkes ücretsiz olarak yararlanabilir. Ödünç kitap almak için tek ihtiyacınız olan şey öğrenci kimlik kartınızdır. Ayrıca kampüsümüzde çeşitli kültür ve spor kulüplerin faaliyet gösterdiği bir merkez ile açık ve kapalı spor alanları ve kapalı yüzme havuzu mevcuttur. Bunların yanı sıra öğrencilerin yemek ihtiyaçlarına cevap veren Üniversite Yemekhanesi ve ayrıca çeşitli özelliklerdeki lokanta ve kafeteryalar öğrencilerimizin hizmetindedir. Buralarda aynı zamanda bölümle ilgili uygulama dersleri de yapılmaktadır. Bunlardan başka kampusümüzde ve şehrimizde uygulama derslerinin yapıldığı bir çok tesis bulunmaktadır.
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /9 Üye Rating Yo.Sayısı O.Sayısı Yazı Rating:5 /1 Yazı Rating Favoriler Kötü!
4010 2011-05-14 18:24:52 117 35325    

Bu içeriğin farklı dilde çevirisini yaparak katkıda bulunmaya ne dersin ?Bu içeriğin farklı dilde çevirisini yaparak katkıda bulunmaya ne dersin ? ->  Bu içeriğin farklı dilde çevirisini yaparak katkıda bulunmaya ne dersin ?:english

  • Resimleri büyütmek yada silmek için küçük resimlerin üstünü iki kere tıklayın
  • Yükleyebileceğiniz resim formatları: .jpg, gif, png
  • Sadece kendi yüklediğiniz resimleri silebilirsiniz

||||||

Bu üyeye mesaj gönder Bu üyeye mesaj gönder

kadriye
kadriye
Eklenme Tarihi:2008-02-29 07:20:38
merhaba bu bilgiler için teşekkr ederim ama benim bi sorunum var ben gıda öğrencisiyim ama aşcı olmak istemiyorum ya gıda mühendisliği yada gıda öğretmenliği hangi üniverteye gitmem gerekiyor bi yardımcı olurmusunuz lütfen
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /3 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
1237 2010-10-18 12:52:57 185    
Sarp YAMAÇ
Sarp YAMAÇ
Eklenme Tarihi:2008-02-29 09:39:13
Kadriye eski ösym kitapcıklarından birini bulursan bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Yada osym.gov.tr adresinde hemen sol üst köşede kitapcık için bir link var. Buraya yazacaktım ama çok uzun.
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /9 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:5 /1 Yorum Rating Favoriler Kötü!
4485 2014-09-16 07:18:54 562    
eflatun
eflatun
Eklenme Tarihi:2008-02-29 14:02:12
ben bu okuldan yani anadolu üniversitesi emyo aşçılık bölümü mezun oldum.. (2005-2007) arkadaşlar eğer detaylı bilgi edinmek isterseniz ben sizlere yardım etmeye hazırım.. bilgi paylaşıldıkça güzeldir.. saygılarımla..
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /2 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
125 2011-01-05 03:13:25 4    
Sarp YAMAÇ
Sarp YAMAÇ
Eklenme Tarihi:2008-02-29 15:15:20
Hah süper oldu.. Körün istediği bir göz allah vermiş iki göz :)
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /9 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
4485 2014-09-16 07:18:54 562    
GizEmm
GizEmm
Eklenme Tarihi:2008-06-11 11:16:58
merhaba ben düz lise mezunuyum geçen sene mezun oldum pazar günü sınava giricem ben aşçılık okumak istiyorum hangi bölümden tercih yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /2 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
110 2008-07-09 21:17:52 2    
kadriye
kadriye
Eklenme Tarihi:2008-06-11 12:24:59
peki eflatun hocam size nerden ulaşıcam msn adresi felan bişey verebilirmisiniz acaba
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /3 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
1237 2010-10-18 12:52:57 185    
elifsıla
elifsıla
Eklenme Tarihi:2008-06-17 13:59:29
mrb eflatun eskişehir anadolu üniversitesi aşçılık bölümünde okumayı bende çok istiyorum ama gereken şartları ve puanını bilmiyorum yardım edersen mutlu olurum:)
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2008-07-20 09:35:54 1    
gizmo
gizmo
Eklenme Tarihi:2008-07-05 15:02:51
merhaba hersey ıyı guzel hosta bırı bana bu okulun taban puanlarını söyleye bılırmı acaba ılgınız ıcın sımdıden tesekkurler msn: gzmhkki-@hotmail.com
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2008-07-05 14:54:17 1    
kadriye
kadriye
Eklenme Tarihi:2008-07-09 21:07:47
eflatun hocam msn adresim ASCILIK.NET.07@hotmail.com eklerseniz iyi olur sorularım olursa yardımcı olursanırız iyi olur
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /3 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
1237 2010-10-18 12:52:57 185    
eflatun
eflatun
Eklenme Tarihi:2008-07-10 14:14:46
selam arkadaşlar bana eflatun_1453@hotmail.co.uk adresinden ulaşayabilirsiniz
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /2 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
125 2011-01-05 03:13:25 4    
mr.cook
mr.cook
Eklenme Tarihi:2008-07-12 23:13:39
slm eflatun bende düz lise mezunuyum ve aşçılık okumayı çok istiyorum ama öss puanlarım 0.3 194 ve 0,8 229 hangisiyle gidebilirim .aşçılık olsunda hangi okul olursa olsun biliyorum puanım çok düşük yinede bi danışim dedim yardım edersen çok sevinirim tşk.msn ekledim sizin
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2008-07-20 10:02:46 1    
Büşranur Demiröz
Büşranur Demiröz
Eklenme Tarihi:2009-03-23 18:57:50
asçılk sozel 1 den 330 la alyrdu eski sistemde ama sistem değişti bnde szn gibi düz liseli bi asclk hayali kuran brym:)
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
140 2009-07-27 07:05:11 8    

Yorum yap Yorum yap

Tavsiye et Tavsiye et

     RSSRss
ÜYE OL
ÜYE OL

Üye ol
  • Üye olduğunuzda:
  • Yazılara yorum yapabilir
  • Sitede yazılar yazabilir
  • Aynı ilgi alanında yeni arkadaşlarınız olabilir
  • Sana gül gibi bakar, seni poh pohlar ve pışpışlarız :)





 
Aşçılık mutfak savaş sanatıdır. © Copyright 2005-20010 Tüm Hakları Saklıdır
Site url:ascilik.net
Açıklama:Aşçılık mesleğiyle ilgili sitede. Aşçılık, aşçılık oyunları, ascilik, aşçı, asci, Yemek, yemek tarifleri, aşçılık okulu, aşçılık kursları, oteller, aşçılık iş başvuruları, mengen le ilgili bilgiler bulunmakta
İçindekiler: Aşçılık, ascilik, aşçı, asci, Yemek, yemek tarifleri, aşçılık okulu, aşçılık kursları, oteller, aşçılık iş başvurusu, aşçılık oyunları, yemek oyunları, aşçılık siteleri
© 2009 Powered by n45 | Galatasaray Ap. No:45/12 Maslak / İstanbul  |  Hizmet Şartları | Gizlilik Politikası