• Aşçılık OkullarıAşçılık Okulları
  • Aşçılık Okulları

    Lokantalarda, konaklama yerlerinin toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.

    Programın Amacı: Aşçılık programının amacı toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Aşçılık programında besin bilimi, gıda bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfaklarından örnekler, mutfak yönetimi ve denetimi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

    Gereken Nitelikler: Aşçılık programında okumak isteyenlerin tad ve koku duyumları gelişmiş, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir. Yaratıcılık meslekte başarıyı artırıcı bir özelliktir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Aşçılar çalıştıkları kurumun mutfağından yemek listesini hazırlama, gereken malzemenin alınmasını, alet araç ve gereçlerin bakımını ve yiyeceklerin belli bir plana göre yapımı için diğer çalışanları görevlendirme gibi işleri yürütür. Hazırlanan yiyeceklerin kalitesini denetler ve zevke uygun şekilde sunulması için gerekenleri yapar.

    Çalışma Alanları: Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler. İyi yetişmiş yaratıcı aşçılar kolaylıkla yüksek ücretli iş bulabilmektedirler.


    * ABANT İZZET BAYSAL MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU

    * ANADOLU ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

    * AFYON KOCATEPE AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU

    * GAZİANTEP MESLEK YÜKSEKOKUL

melek seda
melek seda
Eklenme Tarihi:2008-07-08 11:22:34
çok saolun beni çok bilgilendirdiniz teşekkür ederim iyi günler
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
110 2008-08-11 09:45:29 1    
kübra alp
kübra alp
Eklenme Tarihi:2008-07-15 13:39:10
merhaba, ben anadolu meslek lisesi yiyecek içecek hizmetleri mutfak bölümü son sınıf öğrencisiyim. arstırdım ama türkiyede benim eğitimimi tamamlayabileciğim yeterli okjullar yok olanlarda çok zor... ben aşçı olmak istiyorum üniversitede ne yapmam gerekiyor? yurtdısında benim ciddi anlamda gelişmemi sağlıycak bildiğiniz okullar var mı? yardımcı olursanızz çok sevinirim
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2008-07-15 13:33:01 1    
Sarp YAMAÇ
Sarp YAMAÇ
Eklenme Tarihi:2008-07-15 14:55:42
Kübra hanım..zor derken neyi kastediyorsunuz. Öss bu puanı alamayacağınızımı..yokse ek puan verilemdiğinimi..yoksa siz daha farklı bir eğitim mi istiyorsunuz? Sorunuz anlaşılmıyor. Ayrıca sorunuzu soru-cevap kısmına yazı şeklinde eklerseniz sanırıyorum daha fazla kişi sorunuzu görecektir. Burda sorunuzu fazla kimse göremez. İyi günler.
Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /9 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
4485 2014-09-16 07:18:54 562    
pesimist
pesimist
Eklenme Tarihi:2008-07-22 12:09:35
ya biri bana akıl versın lütfen :(((( düz lise mezunuyum ascılık okumak istiyorum fakat taban puanlarına bi türlü ulasamıyorum .sanırım meslek liseleride avantajlı durumda puanımda az 304.. sansım var mı acaba ????
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2008-07-22 12:06:23 1    
eylul
eylul
Eklenme Tarihi:2009-02-18 18:11:39
ben de düz lise mezunuyum .taban puanlara ben de ulaşamıyorum.kaç puan almam lazım bana söylermisiniz.
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2009-05-27 04:44:34 1    
melik_kzl
melik_kzl
Eklenme Tarihi:2009-03-04 20:37:09
abilerim ablalarım
bu ahcılık okullarına kac puan ıle gırılıyor bana bı yardımcı olun
ben ahcılık okuluna gırmek ıstıyorum ama nası gırıs yapıldıgını bılmıyorum
bana bi akıl verım
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
110 2009-03-04 22:43:46 2    
oktay önder
oktay önder
Eklenme Tarihi:2009-03-17 15:37:03
Merhaba ben istanbulda okuyorum aşçılık mesleğini çok çok seviyorum ve bu alnda meslek sahibi olmak istiyorum şu anda alibeyköy meslek lisesinde 1. sınıf örencisiyim ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim oktay önder..
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
120 2009-03-20 19:21:11 4    
oktay önder
oktay önder
Eklenme Tarihi:2009-03-17 15:37:21
Merhaba ben istanbulda okuyorum aşçılık mesleğini çok çok seviyorum ve bu alnda meslek sahibi olmak istiyorum şu anda alibeyköy meslek lisesinde 1. sınıf örencisiyim ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim oktay önder..
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
120 2009-03-20 19:21:11 4    
selami_068
selami_068
Eklenme Tarihi:2009-04-26 21:55:19
slm,mereba arkadaşlar ben ankara oturuyorum..9 senedir aşçılık mesleginin içindeyim..23 yaşındayım sulu yemek,ızgara,kebap,soguk meze,dünya mufagı,fast food azda olsa tatlıdan anlıyorum..bunları söylememdeki sebep sizden bana bir yol göstermenizi rica ediyorum.. şu an aşçılık kursuna gidiyorum aşçılık sertifikası almak için..ama birde ustalık belgesi almak istiyorum ben meslek lisesi elektrik bölümü lise 2den okulu bıraktım..4 yıl bu meslekte sigoram bulunmakta..ustalık belgesini en kıza zamanda nasıl alabilirim yada aşçılık bölümünü liseden bitirebilirmiyim..birde çalışmak zorundayım ihtiyacım oldugundan dolayı..bazı yerlere sordum ama herkes farklı bir şey sölüyor..bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..iyi günler
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
115 2009-07-31 18:33:04 3    
selami_068
selami_068
Eklenme Tarihi:2009-04-26 22:05:20
slm,mereba arkadaşlar ben ankara oturuyorum..9 senedir aşçılık mesleginin içindeyim..23 yaşındayım sulu yemek,ızgara,kebap,soguk meze,dünya mufagı,fast food azda olsa tatlıdan anlıyorum..bunları söylememdeki sebep sizden bana bir yol göstermenizi rica ediyorum.. şu an aşçılık kursuna gidiyorum aşçılık sertifikası almak için..ama birde ustalık belgesi almak istiyorum ben meslek lisesi elektrik bölümü lise 2den okulu bıraktım..4 yıl bu meslekte sigoram bulunmakta..ustalık belgesini en kıza zamanda nasıl alabilirim yada aşçılık bölümünü liseden bitirebilirmiyim..birde çalışmak zorundayım ihtiyacım oldugundan dolayı..bazı yerlere sordum ama herkes farklı bir şey sölüyor..bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..iyi günler
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:2 /1 Yorum Rating Favoriler Kötü!
115 2009-07-31 18:33:04 3    
elif
elif
Eklenme Tarihi:2009-05-26 17:01:45
merhaba.ben son sınıf e.a öğrencisiyim.düz lisede okuyorum.aşçı olmak istiyorum.bu yuzden sözel1den tercih yapacam.ve aşçıllık ortak alan olmadığı için puanım düşecek.sizce ne yapmalıyım?puanım ne kadar düşer?
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2010-04-30 19:48:59 1    
sema
sema
Eklenme Tarihi:2009-08-03 15:59:57
ya ben liseye başlayacağım onun için ön kayıt yaptırmak istiyorum ama kendime uygun aşçılık bölümü olan bir lise bulamıyorum istanbul oturuyorum eger bildiğiniz bi kaç lise varsa söylermisiniz şimdiden teşekkür ediyorum..
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
105 2009-08-08 19:26:31 1    

Yorum yap Yorum yap

Tavsiye et Tavsiye et

     RSSRss





 
Aşçılık mutfak savaş sanatıdır. © Copyright 2005-20010 Tüm Hakları Saklıdır
Site url:ascilik.net
Açıklama:Aşçılık mesleğiyle ilgili sitede. Aşçılık, aşçılık oyunları, ascilik, aşçı, asci, Yemek, yemek tarifleri, aşçılık okulu, aşçılık kursları, oteller, aşçılık iş başvuruları, mengen le ilgili bilgiler bulunmakta
İçindekiler: Aşçılık, ascilik, aşçı, asci, Yemek, yemek tarifleri, aşçılık okulu, aşçılık kursları, oteller, aşçılık iş başvurusu, aşçılık oyunları, yemek oyunları, aşçılık siteleri
© 2009 Powered by n45 | Galatasaray Ap. No:45/12 Maslak / İstanbul  |  Hizmet Şartları | Gizlilik Politikası